Visokotlačni ventili 6000 psi
NT
Visokotlačni ventili 10000 psi
VT
Blok ventili
BV
Manometarski ventili
MAN
Kuglasti ventili
KV

Ventili

Visokotlačna armatura koristi se u hidraulici, pneumatici, mjernoj tehnici u kemijskoj industriji, naftnoj industriji, uz manometre na mjernim i regulacijskim pultevima za precizna doziranja i dr.
Upotrebljava se na instalacijama s povišenim tlakom i temperaturom kod agresivnih medija, na bocama za uzimanje uzoraka, mjernim i drugim instrumentima, spremnicima i dr. 

Ventile izrađujemo iz visokokvalitetnih nehrđajućih čelika: AISI 316, koji odgovara DIN oznaci W. Nr. 1.4401, odnosno Č.4573 ili Prokron 12, AISI 316 Ti, koji odgovara DIN oznaci W. Nr. 1.4571, odnosno Č.4574 ili Prokron 12 specijal, AISI 316 L, koji odgovara DIN oznaci W. Nr. 1.4404, odnosno Č.45703 ili ACRONI 12 NC, a prema specijalnim zahtjevima i iz ostalih vrsta nehrađajućih čelika i materijala (mesing, ugljični čelik...)
Mogu se birati ravne i kutne izvedbe, s varijantama - spajanje direktno cijevnim navojem ili cijevnim spojnicama s ureznim (steznim) prstenom, tzv. "HERMETO"

U standardnoj izvedbi koriste se za tmperature do 230°C i tlaka do 420 bar, a u specijalnoj izvedbi do temperature do 400°C i tlaka do 700 bar.

Razlika u izvedbama je u načinu konstrukcije i izvedbi brtvljenja vretena. Kod standardne izvedbe brtvljenja vretena je PTFE (TEFLON®), a kod specijalne izvedbe GRAFOIL® (grafitno brtvilo). Osim razlike u načinu brtvljenja vretena postoji i razlika u obliku izvedbe vrha vretena zbog različite regulacijske sposobnosti pojedinog ventila ovisno o tome u kojem stupnju zahtijevamo zatvaranje, reguliranje, odnosno doziranje, tj. za koju se svrhu ventil koristi.
Kuglasti ventili koriste se tamo gdje je bitno da se izvana vidi da li je ventil otvoren ili zatvpren. Njegova konstrukcija omogućuje brzo otvaranje i zatvaranje, imaju potpuni prolaz, te se može iskoristiti visoki kapacitet protjecanja medija.

Prilikom naručivanja molimo vas da navedete kataloški broj armature iz ovog kataloga, matreijal i broj komada. Ukoliko želite GRAFOIL® brtvljenje, molimo da u nastavku kataloškog broja dodate: -G. Ukoliko nije posebno naznačeno materijal izvedbe je AISI 316.

Svu armaturu isporučujemo s odgovarajućim atestima (certifikatima) i s kratkim rokom isporuke. Za svu armaturu dajemo jamstveni rok od 12 mjeseci i osiguravamo rezervne dijelove i servisiranje.

Različite vrste vretena potražite na ovom linku

ISO 9001:2000 1988-2008 IMG